دلیل روشن نشدن خودرو

دلبل روشن نشدن خودرو


در این مقاله در تلاشیم که به شما در مورد دلایل روشن نشدن خودرو اطلاعاتی ارائه دهیم تا بهترین‌ها را در جریان قرار بگیرید. با دانستن دلایل روشن نشدن خودرو می‌توانید خودتان دلیل آن را بدانید و تا جایی که می‌توانید خودتان آن را تعمیر کنید.

دلایل روشن نشدن خودرو

در ادامه شما را با انواع دلایل روشن نشدن خودرو آشنا خواهیم کرد. در امداد خودرو همدان می توانید بهتری مطالب را در ان باره و این موضوع به دست اورید.

خالی بودن باک بنزین

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که سبب استارت خوردن و روشن نشدن خودرو می‌شود کمبود بنزین در باک خودرو می‌باشد. خودرو برای شروع حرکت، باید سوخت کافی را داشته باشد. این نکته را بدانید که باید مراقب ذخیره بنزین باشید.

 

خالی بودن باک بنزین
خالی بودن باک بنزین

نقص در سیستم سوخت‌رسانی

ایجاد نقص در سیستم سوخت‌رسانی خودرو می‌تواند منجر به روشن نشدن خودرو بعد از استارت زدن شود. برای اینکه ماشین حرکت کند نیاز دارد که سوخت و هوای کافی به داخل محفظه سیلندر آن وارد شود تا عمل آتش‌سوزی و احتراق به خوبی انجام گیرد. هرگونه عیب و مشکل در این مسیر سبب روشن نشدن خودرو خواهد شد.
در این مواقع امکان دارد منیفولد ورود هوا و انژکتور خراب شده باشند. حتی امکان دارد پمپ بنزین درست کار نکند یا فیلتر بنزین گرفته شده باشد. هرکدام از این موارد باید بررسی شود تا از سالم بودن مسیر و راه سوخت‌رسانی اطمینان پیدا کنید و به سراغ مشکل در بخش‌های دیگر بروید.

مشکل در سیستم برقی خودرو

اگر باک بنزین پر بود، باید به دنبال مشکل در سیستم برقی خودرو باشید. خودرو سنسورهای متفاوتی دارد که هرکدام از این سنسورها وقتی مشکل داشته باشند، پالس اشتباه به ECU ارسال می‌کنند و سبب می‌شوند که موتور دیگر کار نکند.
اما اینکه کدام بخش از سیستم برقی خودرو می‌تواند مشکل‌ساز باشد، باید جعبه فیوز، باتری، دینام، سیم‌کشی خودرو و آپشن‌های داخل کابین را بررسی کنید.

 

خراب بودن دینام و سنسور

یکی دیگر از مشکلات استارت نخوردن خودرو، خراب بودن سنسورهاست. مثلاً سنسور فشار هوا، سنسور دمای آب، سنسور دور موتور یا سنسور میل‌لنگ ممکن است خراب باشد و به درستی کار نکند.
ممکن است مشکل مربوط به قسمت باتری و دینام باشد. خراب شدن وایرها یا کویل تقویت‌کننده ولتاژ باتری، خراب بودن دینام و خالی شدن باتری هم می‌تواند منجر به روشن نشدن خودرو شود. پس باید برای بررسی کردن دینام و باتری به یک تعمیرگاه مراجعه کنید.

خراب بودن دینام و تسمه
خراب بودن دینام و تسمه

خراب بودن سوئیچ

امکان دارد که به خاطر دلایلی مانند خرابی سوئیچ و ارسال نشدن کد، خراب بودن سوئیچ قطع‌کننده بنزین و خرابی یا سوختگی اتصالات آن، سبب روشن نشدن خودرو شود.
در این‌گونه موارد، با یک دیاگ ساده می‌توانید مشکل را رفع کنید. اگر سوئیچ خراب شده باشد می‌توانید از کابل جامپر و سیم‌های خودرو برای روشن شدن خودرو استفاده کنید و سریعا به یک مرکز خودرو برای تعمیر سوئیچ بروید.

خراب بودن مغزی سوئیئچ
خراب بودن مغزی سوئیئچ

بررسی کردن اتصالات فیزیکی

اگر همه موارد را بررسی کردید و مشکلی در آن قسمت وجود نداشت اما مجدداً با مشکل استارت خوردن و روشن نشدن خودرو مواجه شدید، باید به سراغ بررسی کردن اتصالات فیزیکی و دیگر اجزای مکانیکی خودرو بروید.
ممکن است سوپاپ‌ها خراب باشند یا موتور تنظیم نباشد، حتی امکان دارد نقصی در سیستم روانکاری موتور وجود داشته باشد. خصوصاً در فصل زمستان اگر استارت زدید و ماشین روشن نشد، امکان دارد به دلیل پایین بودن کیفیت روغن موتور باشد. باید کیفیت آن را در نظر داشته باشید.

خرابی یاتاقان

از دیگر دلایل روشن نشدن خودرو می‌توان به یاتاقان و قطعات محرک خودرو اشاره کرد. برای بررسی کردن این موارد بهتر است که خودرو را در بازه زمانی مشخص به تعمیرگاه ببرید تا وضعیت یاتاقان را چک کنید.
علت استارت خوردن و روشن نشدن 206، پراید یا دیگر ماشین‌ها، همه و همه می‌توانند یکی از مواردی باشند که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم.

مشکلات مربوط به استارت

وجود مشکل در سیستم استارت خیلی زیاد است و در این قسمت بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.
استارت خودرو در صورتی که به شکل دکمه‌ای نباشد و سوئیچی باشد، در سه حالت می‌تواند قرار بگیرد:

  • باز: در این حالت برق به قسمت‌های مختلف خودرو و کیلومتر شمار می‌رسد.
  • بسته: در این حالت خاموش بودن موتور و عدم برق‌رسانی است.
  • استارت: همان استارت زدن به خودرو.

حالا فرض کنید که سوئیچ را چرخاندید اما صفحه کیلومترشمار خودرو روشن نمی‌شود. در این زمان ابتدا فیوزها را بررسی کنید. پس از آن مطمئن شوید که فیوزها سالم هستند و به سراغ مغزی سوئیچ و سوکت‌ها بروید و آن‌ها را بررسی نمایید. باز هم اگر با مشکل روبه‌رو شدید، ذغال استارت و آرمیچر استارت را بررسی نمایید. اگر باز هم مشکل داشتید، در مرحله آخر به سراغ باتری خودرو بروید.

 

بررسی کردن باتری خودرو

چنانچه با استارت زدن، صفحه کیلومترشمار روشن شد اما بلافاصله خاموش شد و موتور هم کاملاً خاموش شد، مشکل اساسی از باتری است و باید آن را بررسی کنید.

 

بررسی استارت خودرو

وقتی استارت به ماشین می‌زنید، صدای استارت زدن را نمی‌توانید بشنوید یا موتور استارت نخورده است. در این صورت اول به سراغ عیب‌یابی در قسمت سوئیچ و مغزی آن بروید. اگر عیب و مشکلی در این قسمت پیدا نکردید، به سراغ استارت خودرو بروید.

فیوز خودرو مشکل دارد

خراب بودن فیوز خودرو یکی از دلایل استارت نخوردن خودروی شماست. فیوز نیروی موتور خودرو را ایجاد می‌کند و وظیفه‌اش انتقال انرژی در خودرو است. بهتر است در چنین مواردی فیوز خودرو را کاملاً بررسی نمایید.

 

بدون کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *